Zijn IT'ers MS zat?

Treedt er veranderingsmoeheid op, of heeft men genoeg van Microsoft (windows)?

AMSTERDAM - Maar liefst 84 procent van alle IT'ers is niet van plan om volgend jaar de systemen binnen hun bedrijven over te zetten naar Windows 7. Dat blijkt uit onderzoek van hardwareproducent KACE. (bron Telegraaf)
Dat aan innovatie kosten zitten weet men inmiddels en de snelle overgang van de afgelopen jaren ging in een tijd van economische voorspoed. Is het tijdsbeeld nu veranderd?

Wel zei 83 procent van de 1.100 ondervraagden het jaar na de lancering te willen overstappen, als alle problemen met het besturingssysteem zijn opgelost. Over het gebruik van het inmiddels al acht jaar oude Windows XP is bijna niemand bezorgd: 72 procent gaf aan meer bezorgd te zijn over de prestaties van Windows 7 dan over het bruikbaar houden van XP.
Toch weer “meer van hetzelfde...”

Deze resultaten zijn vooral te wijten aan de slechte reputatie die Windows Vista de laatste jaren heeft opgebouwd.
Of is het misschien tijd voor een echte verandering. “Iedereen” heeft het erover. Linux. Misschien toch eens oppakken. Veranderingen komen vaak tot stand als men ongenoegen heeft over de oude, bestaande situatie. De spreekwoordelijke "druppel die de emmer doet overlopen." Dit lijkt nu van toepassing op microsoft (windows). Dat zou een verklaring kunnen zijn:

Ondertussen gaf 50 procent aan wel eens te overwegen om helemaal van Windows af te zien en over te stappen naar Mac OS X of Linux.

Nu (28 april) blijkt dat Windows 7 het nieuwe operating system Windows XP ingebouwd krijgt. Het lijkt wel of er Nederlanders ana het bewind zijn bij Microsoft: geen JSF, maar wel meebetalen aan de kosten. Een tussenoplossing.
Microsoft was groot geworden door de marketing. Marketeers moeten nu aangeven dat dit het beste operating system wordt dat er bestaat. BEter dan XP. Echter het vertrouwen (in MS) is weg. Dat kan alleen nog de verklaring zijn.

Opnieuw Nu (28 april). MS gaat toch met de ontwikkelingen mee. Een punt waar al lang weerstand tegen bestond; het eindelijk toegankelijk maken van MS Office:
AMSTERDAM - Een grote update voor Microsofts kantoorpakket Office 2007 breidt het programma uit met ondersteuning van onder meer OpenDocument Format, een standaardformaat voor kantoorbestanden.

23 oktober 2009:
Windows 7 moet Vista doen vergeten
AMSTERDAM - Microsoft neemt donderdag afscheid van een zorgenkindje. Windows Vista beleefde een moeizame start, en kwam die nooit te boven. Zijn opvolger Windows 7 moet het debâcle snel doen vergeten.

http://www.nu.nl/internet/2107247/windows-7-moet-vista-doen-vergeten.html

Ik vraag het me af. Dit zou wel eens de verdere opkomst van unix, linux en dergelijke kunnen worden...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?