Real Madrid Speler Pepe uit zijn bol

Aan het begin van deze maand vond ik een artikel in dezelfde krant die deze kop bracht (Real-speler: Ik raakte zinnen) over Topsporter Yuri van Gelder. Die kop stelde: “Russische achtergrond van vechters sleept van Gelder door turnleven.”

De achtergrond van iemand kan nogal bepalend zijn. In breder kader is het logisch om eens te letten op wat de achtergrond van deze gebeurtenis is:
Real-verdediger Pepe verloor gisteren in het thuisduel tegen Getafe de controle over zichzelf. De Portugese international liet zich in de slotfase volledig gaan en schopte opponent Gasquero tot twee keer toe op schandalige wijze. "Mensen weten dat dit niet mijn stijl is", verontschuldigde Pepe zich direct na afloop.
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/3756178/__Real-speler__raakte_buiten_zinnen___.html?p=19,1

Eerlijk gezegd heb ik het voorval niet gezien en hoorde ik ervan op de radio, maar heeft dit niet met stress te maken.
De hoeveelheid druk waar niet alleen de topsporters onder moeten leiden, maar die in het algemeen bepalend is voor ons tijdsbeeld.
De bonuscultuur krijgt nu de schuld en de bankiers moeten sorry zeggen, maar laten we ook de sport (Hamilton) niet vergeten.

Als je in Spanje naar voetbal gaat kijken als Nederlander dan kruipt de verbazing over je gezicht; schreeuwende vaders langs de lijn die staan te schelden en hun zoons (8 – 10 jarigen) onder druk zetten. De stress om te performen is ongewoon.
Spanje heeft (een van) de grootste voetbalclubs van de wereld: Real Madrid. Als je daar bij kan komen mag je je voor eeuwig gelukkig wanen.

Wel er is ook een keerzijde...

-- 19 januari 2012
Inmiddels bijna twee jaar later, is op twitter een hashtag geïntroduceerd voor het violente gedrag (opzettelijk met zijn schoenen op de hand van Messi gaan staan) van Pepe:
#pepeasesino es una vergüenza que este tio juegue en un equipo como el Real Madrid
(Schaamteloos, dat deze vent bij een team als Real Madrid kan spelen)

In Nederland krijgt hij de bijnaam "de slager"

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?