Racismetop zonder steun westen

Wat is racisme precies en waar gaat racismebestrijding over in (Islamitische) propaganda? Is dat wat de racismetop nu onder druk zet?
Waar we een aantal jaren nog politiek correct moesten zijn, komt er steeds meer een kentering in de perceptie en prioriteiten.

“Westen laat top tegen racisme links liggen,” schrijft Trouw. Tot op heden was het inderdaad “links” die met dit soort initiatieven kwam: tegen racisme, omarmen van immigranten, met behoud van eigen cultuur… Maar nu verrechtsen de standpunten en dat niet alleen, het lijkt dat ook het establishment, de officiële instituten gealarmeerd zijn.

“Felle kritiek van islamitische regeringen op Israël overschaduwde ook de vorige top, in het Zuid-Afrikaanse Durban in 2001. Felle kritiek van islamitische regeringen op Israël overschaduwde ook de vorige top, in het Zuid-Afrikaanse Durban in 2001.”

Wat is er veranderd sinds 2001 op dat vlak.

Racismebestrijding is nog steeds belangrijk maar alvorens een marketing actie te starten moet de doelgroep wel duidelijk te identificeren zijn. Nu blijken er nuances te komen waardoor de doelgroep niet meer homogeen is.

“Behalve het antizionisme en antisemitisme vrezen de boycottende landen ook dat de top zal uitdraaien op een inperking van de vrijheid van meningsuiting.”
Dat is er veranderd. De prioriteiten zijn nu anders:

In Nederland beschuldigde de stichting Nederland Bekent Kleur minister Verhagen ervan „geen belang te hechten aan racismebestrijding”.

En blijkbaar terecht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?