Wat is de beste baan ter wereld?

35.000 mensen solliciteerden voor ’de beste baan van de wereld’: bewaker op een tropisch eiland. Magali Heuberger zit bij de laatste zestien. Blauwe luchten en witte stranden, snorkelen met de vissen van het Great Barrier Reef, een gratis villa en ruim tienduizend euro per maand – de Amsterdamse Magali Heuberger gaat voor een droombaan….In ruil voor het riante salaris en de parelwitte stranden moet de eilandwachter een weblog bijhouden met foto’s en video’s van zijn of haar ervaringen. Andere ’verantwoordelijkheden’ zijn het voeden van enkele vissen en zo af en toe het zwembad van de villa bladervrij maken.
De vacature is een publiciteitsstunt van de Australische deelstaat, die zo het toerisme wil stimuleren.. (bron: Trouw)


Wie zou dat niet willen? Het is natuurlijk vooral het perspectief dat belangrijk is. Iets gedaan hebben dat maar weinigen is voorbestemd en als je dan bij de laatste 16 hoort ontvang je al enige roem. De winnaar – die de droombaan krijgt - verandert de biografie van zijn werkzame leven. Alleen het verhaal al is goud waard. De vraag is of iemand die een dergelijke ervaring heeft opgedaan nog ooit voor een kantoorbaan zal kiezen. Het vervolg van de carrière zal even spectaculair moeten zijn… Maar zelfs als dat niet zo is, dat kan hij of zij altijd nog zeggen: “gelukkig heb ik de foto’s nog.”

Of deze baan het predikaat, "de beste baan van de wereld," kan krijgen is nog de vraag. Maar die is nu even niet belangrijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?