Wethouders Rotterdam weg om Tariq Ramadan

Directe aanleiding is de al enige tijd voortwoekerende onrust over de door de gemeente ingehuurde omstreden islamdeskundige Tariq Ramadan.

Binnen bedrijven zijn er ook vaak deskundigen; iemand die wat kan vertellen over een bepaalde specialiteit zoals bijvoorbeeld “beveiliging.”
Zo’n expert is handig – heeft veel kennis en een groot netwerk vaak – maar als het expertise gebied in een ander licht komt te staan, vormt de expert opeens een bottleneck. Eerst was hij een held, later werd hij een probleem.
Als de expert dan ook nog dubieuze uitspraken gaat doen - vermeende homofobe en vrouwvijandige uitspraken van de islamfilosoof - wordt het probleem groter. In hoeverre past de expert (nog) bij de cultuur van de organisatie? En wat als deze cultuur van de organisatie zich geleidelijk wijzigt en de expert niet. Die groeien uit elkaar. Onder andere door een verandert tijdsbeeld.

Ik ken te weinig van Tariq Ramadan behalve wat een Amerikaan over hem heeft geschreven (Bruce Bawer - Terwijl Europa Sliep) en dat was niet veel soeps.
Maar ook hier blijkt weer dat het tijdsbeeld zorgt dat veel zaken die destijds nog konden nu een probleem vormen.

http://www.ad.nl/rotterdam/3168923/Weg_om_islamdeskundige.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?