Infrastructuur - de Storing op Euronext

Als je via google zoekt op deze keywords "storing euronext" dan komt er bij het nieuws geen resultaat tevoorschijn. Op het internet zijn er wel een aantal meldingen en die varieren in tijd, van 2002, 2005, maar ook de recente storing van 28 september 2009, een paar beleggers refereren aan de uitval van de orderinterface:
http://www.marktgevoel.nl/2009/09/crucell-and-johnson-and-johnson/

Gek genoeg, hoor je verder niemand over die storing. Dit keer lag het optieverkeer voor 3 uur plat. Dat betekent nogal wat. Het was ook op een cruciaal steunmoment voor de AEX-index. Maar iedereen accepteert het gelaten.

De gedachte zal wel zijn - tussen banken en intermediairs onderling - om hier niet teveel ruchtbaarheid aan te geven, want wie weet is "onze" bank of instelling de volgende die even uitvalt.
Frappant is dat de markt de storing niet als vervelend ervaarde, dat komt wellicht door de toegenomen risicobereidheid waar iedereen het over heeft.

Maar wat nu - na de financiele crisis net achter onze rug - als de infrastructuur van die partijen (NYSE Euronext, Deutsche Boerse, etc) het laat afweten om welke reden dan ook. Moeten we ons daar zorgen om maken?

Infrastructuur is hot. Een vermogensbeheerder heeft er net weer een fonds voor opgericht als ik het niet mis heb. Maar een goede infrastructuur - die altijd werkt - is uniek.

--
1 oktober, te lezen in de volkskrant: "DSB - Site platgeled door hackers."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?