Exitstrategie en het imago van de dollar

Dit ontwerp zag ik toen ik zocht naar het imago van de dollar. Het bijschrift op de site is ook aardig [site inmiddels niet meer actief].

Ik denk persoonlijk dat de VS lak heeft aan de recovery in de wereld en alleen aan zijn eigen hachie zal denken. Dus zal de FED - anders dan de ECB - zich vooral richten op stimuleren van de economie en de inflatie voor lief nemen. Dat probleem is voor de rest van de wereld.
Ok, ik heb een soortgelijk bericht uit het nieuws opgevist: Wolfgang Munchau in El Pais vandaag (Wat gaat er fout bij de exit strategie?)
24 september:
Obama wil wereld vol coƶperatie
NEW YORK - In New York is donderdag de 64e jaarlijkse sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde aties geopend.
De Amerikaanse president Barack Obama hield in zijn eerste toespraak voor de volkerenorganisatie een pleidooi voor meer samenwerking tussen de landen in de wereld.
De delegaties van de 192 lidstaten wachtten met spanning op het optreden van Obama. Onder zijn voorganger George Bush probeerden de VS geregeld de wereld eenzijdig hun wil op te leggen.
Obama kreeg een lang applaus toen hij het podium betrad. Hij verklaarde dat de noodzaak om samen te werken meer dan duidelijk is. ,,Het is mijn diepste geloof dat in het jaar 2009, meer dan op welk tijdstip in de geschiedenis van de mensheid ooit, de belangen van de landen en mensen hetzelfde zijn'', zei Obama. ,,De tijd is gekomen dat de wereld een nieuwe richting inslaat. We moeten dit nieuwe tijdperk van samenwerking omarmen, op basis van gezamenlijke belangen en wederzijds respect.''


24 september.
Soortelijke gedachte moet de president van de "Bank of England" hebben gehad Mervyn King - die in een regionaal nieuwblad (Newcastle Journal) uitliet dat de zwakte van de pond hem niet veel kon deren. "Dat," - de zwakke pond - "zou helpen bij het opnieuw balanseren van de economie."
Engeland is geen echt land, maar een geisoleerd eiland. Samenwerken..? Ik vraag het me af.

6 oktober:
In a graphic illustration of the new world order, Arab states have launched secret moves with China, Russia and France to stop using the US currency for oil tradinghttp://www.independent.co.uk/news/business/news/the-demise-of-the-dollar-1798175.html

22 november 2009 - Van Duijn over de dollar:
... Wie nog verder terugkijkt, zal zien dat de handels gewogen dollar - dat wil zeggen de dollar tegenover het mandje van valuta's van de landen waar Amerika handel mee drijft - in reƫle termen al sinds begin jaren zeventig op en neer schommelt, zonder per saldo zwakker te worden. Op de grafiek van de handel gewogen dollar zien we dieptepunten in 1978, 1995 en 2008, en hoogtepunten in 1985 en 2001. Van een steeds zwakker wordende dollar is dus geen sprake en van de door sommigen voorspelde vrije val van de dollar al helemaal niet...

Hoewel ook voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve vorige week weer heeft gezegd dat Amerika een sterke dollar wil, heeft de economie van de VS bij de huidige inflatie van nul alleen maar baat bij een dollarverzwakking. De wisselkoersaanpassing draagt geweldig bij aan de verlaging van het tekort op de handelsbalans en de lopende rekening van de betalingsbalans van het land. De uitvoer van de VS is sinds 2005 met 16% gestegen, terwijl de invoer met 7% gekrompen is. Het handelsbalanstekort is in die tijd gehalveerd - prima voor Amerika en de wereld, hoewel niet zo plezierig voor de eurolanden. Houd daarom de dollar in de gaten, zeker als hij door de 1,60 dreigt te gaan.

--
30 dec 2016. Over het imago gesproken, ...

Harriet Tubman, een ex-slaaf en African-American abolitionist die honderden slaven hielp bevrijden zal President Andrew Jackson vervangen op het 20 dollar biljet. Een eeuw geleden was Martha Washington’s portret de eerste vrouwlijk beeld op een V.S. Bankbiljet.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Het grootste bordeel van Europa