Google Publisher

Google gaat digitale boeken weer op papier drukken
Google is van plan 2 miljoen digitale boeken, die niet meer in de boekwinkel te koop zijn, opnieuw toegankelijk te maken op papier dankzij een supersnelle boekenprinter. De "Espresso Book Machine" produceert een paperback van 300 pagina's in minder dan vijf minuten.
Google biedt de dienst aan omdat het zich realiseert dat niet iedereen zijn boeken op een digitaal apparaat wil lezen. Het gaat alleen om boeken die out-of-print zijn (niet meer uitgegeven worden). De aankondiging is goed nieuws voor On Demand Books, de fabrikant van de Espresso. Espresso's staan op dit moment vooral in campusboekwinkels en bibliotheken. Al deze plekken krijgen straks ook toegang tot de Google-bibliotheek.
Boeken die uit de Espresso Book Machine rollen krijgen een adviesprijs van $8 per exemplaar, al mag de retailer de eindprijs bepalen. On Demand Books krijgt $1 van elk verkocht boek, net als Google. Google gaat deze opbrengst echter doneren aan goede doelen en non-profit organisaties.


Weer een stap dichter bij de paperless-society.
Waarom publiseren als er zoiets als een book-reader bestaat? Oud en nieuw gaat duidelijk samen.

16 oktober 2009, het is zover:
Google begint eigen e-book-winkel door onze redactie
AMSTERDAM - Volgend jaar gaat Google van start met een groot nieuw project, Google Editions genaamd. Dit wordt een downloadwinkel voor digitale boeken. Het doel is om boeken aan te bieden die op zoveel mogelijk apparaten te lezen zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?