KPN en ... Garmin?

Het Amerikaanse Garmin heeft een overeenkomst met KPN afgesloten voor de levering van speciale sim-kaarten waarmee gebruikers van de navigatiesystemen van Garmin toegang krijgen tot het internet. Gebruikers van het nieuwe systeem van Garmin krijgen zo direct toegang tot het internet en actuele online informatie zoals weer, verkeer en benzineprijzen. Hoeveel er met de overeenkomst is gemoeid, is niet bekend gemaakt.
De mobiele datadienst waarbij draadloos informatie wordt verstuurd van en naar machines, apparaten, voertuigen en systemen zonder tussenkomst van personen, wordt door KPN op de markt gebracht onder de naam M2M Corporate. Garmin kan zelf de simkaarten plaatsen en activeren ten tijde van productie zodat men direct na aankoop, van online diensten gebruik kan maken. KPN biedt Garmin naast het gemak van wereldwijde dekking ook toegang tot een online beheertool. Hiervoor heeft KPN het bedrijf Jasper Wireless in de arm genomen. Met M2M Corporate komt KPN tegemoet aan de behoeften van bedrijven om zelf simkaarten in hun apparatuur te beheren. (Robert du Bois, ABM Financial News).


Dit ruikt vreemd. Garmin de concurrent van TomTom en KPN. Garmin die eerder TomTom dwars zat door even ludiek op Teleatlas te bieden en zo de concurrent schade berokkende... nu in een deal met KPN. Dit vraagt om verdere studie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?