Ziekenhuis Deventer opent nieuwe poli

Of er echt behoefte aan is, betwijfel ik. Maar alleen al de naam van de nieuwe polikliniek van het Deventer Ziekenhuis doet me gruwelen: de vulva-poli.
Zoals de naam als enigszins doet vermoeden, gaat het om een poli waar vrouwen terecht kunnen met klachten aan de uitwendige geslachtsorganen.
Uiteraard gaan ze daarmee eerst naar de huisarts en die kan de problemen in de meeste gevallen oplossen. Maar soms moet er een specialist aan te pas komen, meent het Deventer Ziekenhuis.
En om te voorkomen dat vrouwen te lang van de ene naar de ander dokter moeten worden gestuurd, is er nu dus die poli met die vreselijke naam!
Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt in dagblad De Stentor dat er geen sprake is van een toename van vaginale klachten bij vrouwen. Dus de noodzaak van de poli lijkt me beperkt.
Maar ach, als het meer vrouwen stimuleert om met hun klacht naar de dokter te gaan, dan is het misschien toch goed dat ie er komt.
Het gezamenlijke spreekuur – eens per maand op de dinsdagochtend – wordt gerund door een dermatoloog en een gynaecoloog. Zij denken jaarlijks 100 vrouwen te kunnen helpen.
http://gezondheid.blog.nl/actualiteiten/2009/09/23/deventer-ziekenhuis-opent-vulva-poli

De link met de bestuurder van het ziekenhuis ben ik nog niet tegengekomen in het verhaal. Maar DZ wordt bestuurd door een vrouw. Dat verklaart "de bouw" van deze poli misschien.

26 september staat er in de krant een artikel over het Restless Genital Syndrome (ReGS). De Telegraaf schrijft: "Met lood in haar schoenen liep Willeke de spreekkamer in: 'Ik vind het heel moeilijk om over zulke intieme dingen te praten. Mijn huisarts lachte en zei dat HIJ wilde dat zijn vrouw het had'....
Tja... Of voor dit soort praktijken anno 2009 een aparte poli nodig is, is maar de vraag. Maar het geeft misschien wel aan dat behandelen van vrouwen anders Soms toch een andere handleiding vraagt dan de behandeling van mannen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?