Nederlander Topman bij Bayer

Nederlander topman bij Bayer BERLIJN (AFN) - Het Duitse farmacie- en chemiebedrijf Bayer krijgt een Nederlandse topman. De 51-jarige Marijn Dekkers wordt volgend jaar oktober bestuursvoorzitter van het concern. Hij volgt dan Werner Wenning (62) op, die sinds 2002 leiding heeft gegeven aan Bayer.
Nu nog is Dekkers bestuursvoorzitter bij Thermo Fisher Scientific, een Amerikaans bedrijf dat laboratoriumapparatuur produceert. Onder zijn leiding heeft het bedrijf in zeven jaar tijd de omzet vervijfvoudigd en groeide het aantal werknemers van 11.000 naar 35.000.
Bayer neemt Dekkers begin volgend jaar al in dienst. In de overgangsperiode naar de toppositie wordt hij ook verantwoordelijk voor de farmacietak van Bayer. Dekkers is geboren in Tilburg en studeerde scheikunde in Nijmegen. Hij bezit ook de Amerikaanse nationaliteit. De topbestuurder is getrouwd met een Amerikaanse en heeft drie dochters.
Dekkers behoort tot het selecte gezelschap van Nederlanders die het bij buitenlandse topopndernemingen tot de hoogste positie hebben geschopt. Andere voorbeelden zijn Ben Verwaaijen (Alcatel-Lucent) en Bart Becht (Reckitt Benckiser).


Duidelijk een voorbeeld van een voorbeeldig leider.

-- nov 2023. Dekker bleef tot 2016 de CEO bij het bedrijf. Dekker was daarna tegen de Bayer-Monsanto-deal die desondanks doorging. Vandaag werd duidelijk dat de kosten van de rechtszaken groter zijn dan verwacht. Roundup is product van Monsanto geweest en het onderdeel  Glyfosaat bleek kankerverwekkend te zijn. En dit alles - merger incluis - ... heeft Bayer bijna naar de ondergang gebracht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?