In verwachting - (de Niet geautoriseerde Biografie over) Prinses Maxima

“Máxima, una historia real,” is de titel in het Spaans (in het Nederlands zou het kunnen worden: Maxima, een koninklijke biografie). Het boek wordt in Argentinië gepubliceerd, is geschreven door Gonzalo Álvarez Guerrero en Soledad Ferrari en komt in Nederland rond 8 april op de Markt. Het is een niet geautoriseerde biografie, maar natuurlijk wel met een aantal saillante details:
- de 1,6 miljoen die betaald is voor de overtocht van vrienden en kennissen
- het bezoek aan de Amsterdamse koffieshop waar “legaal hachis gerookt kan worden”
- haar baan bij een bedrijf waarvan de eigenaar voor witwassen van geld gezocht werd in 1998 (Aldo Ducler die bovendien de vader -Jorge Zorreguieta - van Maxima kende)
Verder zou de AIVD getracht hebben om verder onderzoek naar de achtergrond van Maxima tegen te houden.

Ja, het kon niet uitblijven. In Argentinië dachten ze ook, hoe kunnen we aan dit succes nog wat geld verdienen. Het toerisme in Argentinië bloeit de laatste jaren op en het is een cultuur die de commercie niet uit de weg gaat.
Ik moet zelf altijd denken aan de keuze van Maxima voor “Adios Nonino,” van Astor Piazzolla; het was net iets te symbolisch en misschien wel berekend. Maar dat is mijn mening. Maxima is “van ons” en een biografietje over haar leven moet de Nederlandse cultuur wel aankunnen.

--
8 aug sterft de vader van Maxima, zij was erbij om afscheid te nemen. Einde van een hoofdstuk, dat nog niet geschreven was...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?