Pondman versus Ernst Daniël Smid

Pondman tegen Ernst Daniël Smid in DWDD: “We zijn allemaal kapot gegaan aan het conservatorium, jij ook.”

Op één en dezelfde (blog) dag: het begon met het diploma (zonder diploma ben je wel / geen loser) en het eindigde daar zo’n beetje mee.

Het gaat ook in deze discussie om de officiele weg (via het conservatorium) of op een andere manier (de Pondman manier). En ik moet zeggen zonder al te veel beiden heren nog hun werk te kennen: ja zo kan het dus ook; de Pondman manier. Kan iemand met een formele achtergrond zoals Smid laten zien of er wel of geen liefde voor muziek te vinden is. Onzin. Zou hier jalouzie een rol spelen. Had hij zelf ook liever een ander weg gevolgd. En ja logisch dat een authoriteit in Wenen zegt dat de Pondman methode niet deugt, maar die staat ook aan de kant van de authoriteiten.
Laat die Pondman maar zijn gang gaan. En zijn kinderen natuurlijk, want daar gaat het om.

Het is het eeuwige gevecht tussen de authoriteit en de ondernemer, of in dit geval: Ernst Daniël Smid versus Pondman.

Reacties

Sinilind zei…
Ik denk dat u een deel van het verhaal heeft gemist en niet alles gelezen heeft, wat al weken gepost wordt op verschillende weblogs (onder andere van Uur van de wolf en DWDD, maar ook de reactie van de moeder van de kinderen in de Stentor, zoek een s naar de artikels op www.destentor.nl Bewind vader Pondman en reactie van de moeder daarop). Het gaat veel verder dan een zingschool tegen een andere zingschool, het gaat om een gezin met ontzettend veel problemen (moeder verstoten, jeugdzorg heeft een dossier van hier tot Tokyo en terug over de kinderen) en EDS is daar natuurlijk van op de hoogte, hij kent Pondman nog van het conservatorium vroeger (waar ditto Pondman weggestuurd is omdat hij onmogelijk was om mee te werken). Als het alleen over die ene discussie zou gaan zou ik je reactie kunnen begrijpen, maar er zijn ontelbaar veel lagen in dit verhaal, helaas

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Economie - Teveel wiskunde, te weinig geschiedenis?

Begraven of cremeren?