De architectuur van de Euro houdt uiteenspatten tegen

Richard Howard (Hayman Advisors) - de nieuwe George Soros ? - voorspelt dat. Maar hoe groot is die kans nu werkelijk.
Inderdaad het huidige motto is "Ieder voor zich, God voor ons allen," maar is het echt zo slecht gesteld met het vertrouwen in Europa en de Europese munt. Is de dollar veiliger?

Wat Howard vergeet is de architectuur van de financiële markt in Europa. Duitsland zou volgens hem niet lang de slechte economische situatie van banken in Zuid Europa willen blijven financieren. Maar dat is natuurlijk voorzien. Daarom is de ECB in Frankfurt opgericht, om een financieel centrum te krijgen dat kan wedijveren met London en New York. London heeft het nu al moeilijk, en Duitsland kan daar sterker uitkomen. Een uitgebalanceerde situatie: de bijdrage van Duitsland wordt in evenwicht gehouden met een financieel centrum waar ze zelf van profiteren. Mocht de euro uiteenvallen dan valt ook het financiële centrum weg. Een aardige constructie.

-- update 4 april 2020. De voorspelling kwam niet uit. Wat wel gebeurde is dat Richard Howard niet meer voor Hayman Advisors werkte maar nu zijn eigen bedrijf leidt: Howard Capital Management (sinds 2016). Hayman Advisors bestaat nog wel.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?