Ageas krijgt wat kleur

De periode van rouw is voorbij, ageas krijgt weer wat kleur op haar gezicht. Om het verschil te herkennen kan de geïnteresseerde de jaarverslagen van 2010 en 2011 naast elkaar leggen: in 2010 ontbrak elke plaat en was het een dof verhaal. In 2011 komen de kleuren vollop in beeld.

Verder weinig veranderingen. In het management is de persoon van de vice-ceo (CFO) opgestapt naar Roland Berger Consultancy bedrijf en een ander heeft zijn plaats ingenomen. Deze RvB bestaat uit drie rollen: CEO, CFO en CRO (risk): ageas is serieus over risico.

"Risk" is dan ook het nummer één (#1) topic in het verslag. Het moet niet doorslaan. Risk is namelijk een organisatie-begrip waarmee de organisatie namelijk risico beheert die vanuit de business op haar afkomen. Begrippen die wel direct met de (verzekerings) business van ageas te maken hebben zijn:
- liabilities, claims, investment(s), capital, losses en profits.
"Remuneration" aan de andere kant is weer typisch een organisatieterm: wat verdienen onze heren.

On 14 September 2011, a law was published in the Belgian official gazette requiring from listed companies that at least 1/3rd of the members of their Board should be women. This quota should be
achieved by 2017. Today, already two out of the eleven Board members are female


Wat blijkt: in 2010 komen de business begrippen (liability, claims, etc) meer voor dan de organisatiebegrippen (remuneration). Dit is wel een kwantitatieve analyse, die om verder onderzoek vraag.
Verder speelt er nog de legacy van ageas. Ook hier blijkt dat ageas minder met haar verleden bezig is dan in 2010, hetgeen af te leiden is aan de frequentie van de termen "ABN AMRO" en "Fortis": in 2010 werd "ABN" relatief meer gebruikt dan Fortis, terwijl dit in 2011 andersom is. OOk dit is puur kwantitatief. Eerste indruk: ageas begint een normaal bedrijf te worden en heeft het juk van 't verleden van zich afgeworpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Het grootste bordeel van Europa