Weer een storing op de beurs

De vorige bijdrage (zie link hieronder) schreef ik een week geleden. Soms is bloggen echt simpel; als je even wat moeilijk in de tijd komt te zitten, dan plan (programmeer) je aan aantal entries vooraf:
http://mcenv.blogspot.com/2009/10/infrastructuur-als-factor-bij.html

Deze ochtend, echter 23 oktober 2009, was er toch weer een storing. Ik hoor het net. Eerst dacht ik dat een partij een bod had gedaan op AirFrance-KLM omdat er geen koersvorming was:
De storing op het handelsplatform van Euronext is inmiddels opgelost. Vrijwel de gehele ochtendsessie heeft de AMX, de AScX en het AEX-fonds Air France-KLM er uit gelegen. (Bron:
Robert du Bois, ABM Financial News - 23 oktober 12:05)


Een maand geleden was er ook al een storing:
http://mcenv.blogspot.com/2009/09/infrastructuur-de-storing-op-euronext.html

Ja, dit gaat een keer goed fout, op het moment dat we met zijn allen door de deur naar buiten willen rennen.

De bankrun kennen we al. De infrastructuurbottleneck komt binnenkort ook een keer. Let maar op!

---
27 oktober 2009, wederom:
Als gevolg van een technische storing bij Euronext, is er momenteel geen handel mogelijk in ING Sprinters. Het is niet bekend wanneer de handel wordt hervat.

Dezelfde dag om 17:20:
De handel in het aandeel ING is stilgelegd om technische redenen, dat meldt Dow Jones Newsdienst vandaag zich baserend op een woordvoerder van NYSE Euronext. Volgens de woordvoerder is het stilzetten niet het gevolg van een te abrupte stijging of daling van de aandelenkoers. Een aandeel ING kost op dit moment 8,983 euro, een daling van 6,05 procent vergeleken met de slotkoers van gisteren. Euronext probeert de handel zo snel mogelijk te herstellen, aldus de woordvoerder (ABM Financial News).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?