Euronext (storing)

Weer een storing. Alles waar tegenwoordig het woord EURO in voorkomt gaat fout, lijkt het wel. 

Het voordeel van twitter is dat er nu over de storing gesproken kan worden. Daarmee is het probleem nog niet opgelost...

NYSE Euronext technical fault delays trades in some Europe markets http://on.mktw.net/ls60Hk
If hollow and meaningless rethoric by politicians can't stop the markets from crashing ....... just close the market ( Euronext closed )
Paris, Amsterdam and Lisbon closed for trading due to Euronext fault.
You could wonder why Euronext is closed ... due to a technical glitch ?
Problems on Euronext Markets
Euronext kampt met technische problemen.
euronext confirms technical issue @ the cash open
#forex Trading on NYSE Euronext equities, bonds and exchange traded funds are delayed pre-market due to an issue... http://bit.ly/jAfiqh
flinke storing op euronext? marketstatus.production.euronext.com/cash.htm


De DAX op de Deutsche Boerse werkt wel. Zou de stabiliteit van Euronext na de fusie met de DB toenemen of afnemen? DB communiceert in haar jaarverslag een beschikbaarheid van 99,99 procent. Euronext is veel minder duidelijk over haar service-level... DB is zojuist overgegaan op ene nieuw IT platform dat gebaseerd is op Linux. Hoe verhoudt zich dat tot Euronext?

--
Een dag later opnieuw een storing. Wat is er aan de hand bij Euronext?



(En terwijl ik deze update wil publiseren, reageert Blogger - u weet wel van de storing op ... - met Service Unavailable, error 503).



-- 2 augustus 2011, schrijft de Telegraaf:

Beurs zwijgt over schadevergoeding na fiasco met optie-expiratie. Klaas Steenhuis. De Amsterdamse effectenbeurs wil zich niet uitlaten over vergoeding van schade die beleggers geheel buiten hun schuld hebben geleden als gevolg van een technische storing afgelopen vrijdag en een daarop volgend omstreden besluit over de expiratieprijs van AEX-indexopties. Sommige beleggers zitten daardoor nu met een verlies van duizenden euro's.


--
en dan 4 augustus 2011, slechts een paar dagen later, doet de Euronext AEX het weer niet. Hopelijk kunnen ze wat leren van de Deutsche Boerse, wellicht gaat dan de degelijkheid erop vooruit.

--
14 december,
 Storing Euronext Liffe: geen handel in futures en opties Wegens een technische storing bij Euronext Liffe is er momenteel geen handel mogelijk in opties en FTI.
Op de dag dat NYSE Euronext en DB bekendmaken dat de optiebeurs verkocht moet worden, is er een storing op diezelfde optiebeurs. #FAIL. Systemen worden steeds minder betrouwbaar,  op het moment dat we er meer afhankelijk van worden.

...  Storing op LIFFE treft ook de Sprinterhandel: door technische storing bij Euronext is momenteel geen handel Sprinters op AEX en CAC mogelijk

--
7 mei 2012.
Na de verkiezingsoverwinning van Hollande zakt de beurs... neemt het volume toe (denk ik dan) en vallen de systemen uit. Dit keer weer de opties en futures bij Euronext...
--
16 april 2013. Weer eens een storing (niet gezegd dat er tussen mei '12 en april '13 niet vele andere storingen waren). Het thema storing is weer eens actueel. In dit geval heeft het waarschijnlijk te maken met het handelsvolume dat mogelijk hoger licht dan normaal. Ontwerpfout?

--
31 okt 2016. Weer een storing bij Euronext, de futures en opties werken van 08:00 tot 10:20 niet. Dat een professioneel bedrijf dat 100% gericht is op het verzorgen van een infrastructuur zich dit kan veroorloven.

--
5 februari 2018. Er komt een beetje volume op de beurs (Euronext) en dat zorgt al weer voor problemen: Storing Euronext Opties. Een goede infrastructuur is af te leiden aan de storingen rond topdrukte!

--
29 okt 2018. Weer een storing bij Euronext aandelen, de storing wordt om 10:20 opgeheven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?