Fornix Biosciences

Wie de geschiedenis van dit bedrijf nagaat komt op individuele bedrijven zoals Artu Biologics waar de huidige CEO Cees Bergman van afkomstig is, Dr. Fisher Farma, Laprolan en o.a.Theranostics.

In augustus van dit verslagjaar richtte Fornix BioSciences N.V. een nieuwe divisie op onder de naam Fornix Theranostics B.V. Fornix Theranostics is volledig eigendom van Fornix BioSciences en eveneens gevestigd te Lelystad. De kernactiviteit van deze divisie is het (mede) ontwikkelen, produceren en verkopen van producten voor de diagnostiek
en behandeling van infectieziekten en kanker. De term ‘theranostics’ is een nieuw begrip dat betrekking heeft op een totaal nieuwe generatie diagnostica, welke de arts in staat stelt patiënten adequater te kunnen
behandelen.
‘Theranostica’ maken het voor de arts mogelijk zeer snel de behandeling bij een patiënt te individualiseren en te optimaliseren. Door gebruik te maken van deze vaak hightech diagnostica kan een arts een beter onderbouwde beslissing nemen ten aanzien van tijd en/of duur, hoeveelheid en type van een geneesmiddel of behandelingsmethode (JV 2002)


Hoe en wie dat nu precies heeft opgericht en waarom is onduidelijk.  Het lijkt alsof het initiatief van Dick B (Bielderman) komt, maar de sporen zijn uitgewist.

Op linkedIn komt de Naam Fornix BioSciences bij 24 profielen voor. En wat vooral opvalt is dat de professionals een hoge switchgraad kennen; het is een continue job-hoppen van en naar algemene ziekenhuizen, pharmaceutische concerns, kleinere biotechnologische bedrijven en die allemaal terug te leiden zijn tot logischerwijs de academische wereld (medicijnen, biotechnologie, etc).
Dat hoge verloop past bij de instabiliteit van de bio-technologie. Het is een business die veel minder geformaliseerd is dan de ICT-sector, maar ook veel jonger is dan deze eerste.

In 2006 werd Theranostics weer doorverkocht. Op dit moment blijkt Fornix Biosciences een lege huls dat misschien gebruikt kan worden voor een nieuwe doorstart of andere handelsconstructie (P.P. de Vries is met Value8 grootaandeelhouder).

Zelf zou ik "Sciences" uit de naam verwijderen. Fornix is al niet erg gelukkig gekozen. Het refereert aan de ene kant aan het gewelfde deel van een menselijk orgaan in de hersenen, maar het woord komt ook in een meer ordinaire context voor. Dat terzijde, slaat het "sciences" op wetenschap en heeft het een exotische connotatie, en bij ondernemingen gaat het om zinvolle praktische toepassingen.

Hoeveel zou het merk Fornix Biosciences waard zijn?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?