Beter Bed & Social Media

Beter-Bed zet met de komst van de nieuwe directievoorzitter (Ton Anbeek) het succesvolle beleid van de voorganger (Frans Geelen) voort.

De onderneming heeft de afgelopen jaren zeer hard en succesvol gewerkt om vanuit een sterk kostenbewustzijn een hoge mate van operationele en promotionele excellentie op te bouwen. Wat we daar de komende jaren als derde pijler aan gaan toevoegen, is het opbouwen van retailmarketingexcellentie vanuit een heldere (externe) focus op de klant om op die manier meer bezoekers, een hogere conversie en hogere gemiddelde orderbedragen te kunnen realiseren (Beter Bed Jaarverslag 2010)


In een interview op Youtube heeft de heer Anbeek het over het belang van het vergroten van marktaandeel. In deze tijden waar het consumentenvertrouwen laag is, is dat extra belangrijk. Hoe de retailmarketing-excellentie opgebouwd of uitgebouwd gaat worden is nog niet zichtbaar.

BeterBed heeft in zekere zin haar naam tegen: bij marketing en verkoop is het niet essentieel dat een product "Beter" is.

Wat me wel opviel was de beperkte aanwezigheid op sociale media. Op Youtube zijn diverse videos te zien, vooral van de tijd van populaire reclames (reteketet naar Beter Bed). Bij linkedIn is BeterBed opgenomen als bedrijf waar ca. 60 medewerkers werken. Daartussen vond ik een dubieus profiel van een zekere "Vuilnisbakken vuller" (Blijkbaar is LinkedIn toch minder serieus als Social-media platform dan ik gedacht had). De CFO is op Linkedin te vinden, de CEO niet.
LinkedIn is overigens zeer handig om een idee te krijgen van een bedrijfsorganisatie. Van de profielen bij Beter Bed destilleer ik de volgende organisatorische gebieden: Finance (3 profielen), Logistiek (16), Marketing & sales (16), Operations (30), New Business development (1), Vastgoed (1).

Op Facebook is Beter Bed ook te vinden, maar minder uitgebreid dan b.v. Auping:
http://www.facebook.com/auping (233)
http://www.facebook.com/BeterBed (30)

Op twitter komt @beter_bed wel voor maar zelf twitteren ze niet. Over het bedrijf wel wel en positief getweet...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?