De merken van de TKH groep

Het jaarverslag van TKH heeft de kracht van het merk als thema. "Merken zorgen voor zichtbare eenheid: tussen een kabel en een connector, omdat beide deel uitmaken van één totaalconcept.
En tussen de tientallen bedrijven van de TKH Group, die onderling samen werken en kiezen
voor een gezamenlijke marktbenadering."

Bestuur is eenvoudig samengesteld uit een combinatie van CEO en voorzitter (Alexander van der Lof) en CFO (Elling de Lange). De CFO heeft tevens de eindverantwoordelijkheid over een van de drie business units: Telecom Solutions. De CEO is verantwoordelijk voor de andere twee divisies (Building en Industrial die beide ca. 80% van de omzet bepalen). Deze divisieopzet is geïntroduceerd in 2008. In dat jaar was een andere manager verantwoordelijk voor de unit Building Solutions, sinds 2009 heeft de CEO deze verantwoordelijkheid overgenomen. In de media is te lezen dat voor deze laatste rol inmiddels een kandidaat is gevonden:

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv wil met ingang van 1 augustus 2011 Arne Dehn benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van het kabelbedrijf (FD)

In het jaarverslag komen de negen belangrijkste merken naast het moedermerk TKH aan bod:

  • ACE® is een gecertificeerde, gegarandeerde totale oplossing voor een modern glasvezelnetwerk.
  • MART® (Management Assistant Retail Tool) integreert belangrijke delen uit de winkeloperatie op basis van webtechnologie ... geeft retailers helder overzicht van en controle over deze applicaties voor Security, Marketing, Shop Management en Gebouwbeheer.
  • Scanton Parking+ is gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte oplossingen voor parkeermanagement.
  • IProtect® is een volledig webbased Security Management Systeem (integratie van toegangscontrole, camerabewaking, inbraakdetectie, personenbewaking, parkeerbeheer, intercom en tijdregistratie)
  • Realive® is een flexibel platform waarop een breed scala van diensten op het gebied van comfort, veiligheid en zorg kan worden aangeboden.
  • Solinq® levert Solarsystemen
  • DIVA® is één van de meest uitgebreide IP-Video managementsoftware.
  • Eminent® biedt hoogwaardige domotica-oplossingen en ICT-accessoires.
  • VMI is wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve systemen voor de rubber- en bandenindustrie.
Naast het dagelijks bestuur is er een strategic committee waarin naast de CFO en CEO ook een aantal andere bestuurders plaats hebben. Deze posities komen echter niet direct overeen met de merken die hierboven genoemd zijn zoals (vertegenwoordigers van): E&E, EFB, Intronics, CAE Groupe-. Enkel VMI komt in de lijst voor, naast het bedrijf TKH zelf.
Daarmee is de informatie van de organisatie niet erg uitgebreid. Er zijn in totaal ca. 67 werkmaatschappijen (verdeeld over 20 landen) die opgaan in de groep TKH.

Daarmee is het bedrijf te vergelijken met Aalberts. In 2007 is de vorige CFO met pensioen gegaan, en naast de werving van de nieuwe CFO uit eigen gelederen zijn er weinig veranderingen doorgevoerd waarmee het bedrijf een stabiel karakter weerspiegelt.

Het verslag beschrijft nog een aardige anekdote: de Red Hot Chili Cable. Solinq heeft een oplossing bedacht om het doorbijten van kabels door marters en andere knaagdieren tegen te gaan door de kunststofmantel van de kabel met peperolie te vullen. "Niet giftig, maar scherp genoeg om ervoor te zorgen dat je niet een tweede keer in de kabel bijt – of je nou een marter bent of een mens."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?