Update Unit4

Hoe doet Unit4 dat zelf, vroeg ik me af; hoe gaat het bedrijf dat BLINC® (Businesses Living IN Change) heeft geïntroduceerd als handelsmerk, om met veranderingen.

Sinds het jaarverslag over 2008 is het bedrijf veranderd, maar dat is niet verwonderlijk. Het bedrijf is om te beginnen internationaal verbreed.

Een andere wijziging is dat het productenaanbod is bijgesteld aan de wijzigingen in de Softwarebranche. Waar in 2008 nog volop gesproken werd over SAAS is deze term grotendeels vervangen door het huidige begrip Cloud. Dat in deze oplossings-sfeer diverse varianten mogelijk zijn blijkt uit de discussies op het internet waar Unit4 zich zorgen maakt over een te zwart-wit-benadering en een hybride Cloud model verdedigt. Daarin gaat het gebruik van de cloud samen met "on-premise" ontwikkelingen en implementaties.

Veel is hetzelfde gebleven in de managementaansturing; dezelfde vijf namen als in 2008 komen ook in 2010 voor met dezelfde verantwoordelijkheden (CEO, CFO, Internationaal, Benelux, en Coda).

De verzameling websites van Unit4 geven een duidelijk beeld van de verandering. Het merk Unit4 is sinds 2010 prominenter (centraler) aanwezig:

www.financialforce.com
www.insert.com.pl
www.pyton.pl
www.tetabic.eu
www.tetahrc.pl
www.unit4.be
www.unit4.com
www.unit4.com.au
www.unit4.com.my
www.unit4.cz
www.unit4.es
www.unit4.hu
www.unit4.it
www.unit4.nl
www.unit4.pl
www.unit4.pt
www.unit4.sg
www.unit4agresso.de
www.unit4agresso.dk
www.unit4agresso.fr
www.unit4agresso.no
www.unit4agresso.se
www.unit4-c-logic.be
www.unit4coda.com
www.unit4coda.fr
www.unit4collaboration.com
www.unit4consist.nl
www.unit4map.com
www.unit4ocra.com
www.unit4software.co.uk
www.unit4software.com
www.vtsoft.hu

Ook vond ik deze verwijzingssite nog:
http://www.ccs.es/

In 2008 was de situatie als volgt:

www.agresso.ca
www.agresso.co.uk
www.agresso.com/denmark
www.agresso.com/france
www.agresso.com/norway
www.agresso.com/portugal
www.agresso.com/sweden
www.agresso.de
www.agressotravel.com
www.agressousa.com
www.amercom.nl
www.ccsagresso.com
www.c-logic.be
www.coda.asia
www.coda.be
www.coda.com
www.coda.cz
www.coda.fr
www.coda.hu
www.coda.nl
www.coda-financials.com
www.coda-financials.de
www.distinction-systems.co.uk
www.dogro.de
www.groupbc.com
www.kirp.de
www.unit4agresso.be
www.unit4agresso.com
www.unit4agresso.com/fi
www.unit4agresso.nl
www.unit4agresso.nl/accountancy
www.unit4agresso.nl/cs
www.unit4agresso.nl/es
www.unit4agresso.nl/gezondheidszorg
www.unit4agresso.nl/personeelsalaris

Het jaarverslag over 2010 geeft een vertrouwelijk beeld; het management straalt zelfvertrouwen uit. In 2008 stond er in het jaarverslag onder de zwakke punten de schaalgrootte, naamsbekendheid en kleine marktpositie in een aantal landen. al deze punten zijn versterkt in de afgelopen jaren.

Ook is er een verschil waar te nemen in de organisatiecultuur. in 2008    beschreef het management de cultuur met de volgende woorden:

Aantrekkelijke werkgever
Unit 4 Agresso spant zich in om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor haar medewerkers. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, opleidingen en mogelijkheden voor professionele en persoonlijke groei, spelen hierin een belangrijke rol. De open, informele bedrijfscultuur van Unit 4 Agresso spreekt veel jonge professionals aan. Het realiseren van doelstellingen die vooraf duidelijk zijn gecommuniceerd, korte lijnen tussen
management en medewerkers en volop mogelijkheden om zelf vorm te geven aan je ontwikkel- en carrièrepad, staan hierin centraal. De waarden die Unit 4 Agresso voorstaat zijn: integriteit, trots op je bedrijf, het werk dat je doet en loyaliteit. 



Vanaf 2010 bestaan er organisatiekernwaarden en is tegelijkertijd de focus wat internationaler (Engels): agile, result-driven, transparent en connected. Integriteit ligt dicht bij transparant, trots ligt wat verder verwijderd van wendbaarheid ("trots op het werk dat je doet," ... maar wat als dat werk verandert?), connected is nieuw en result-driven is wat concreter opgenomen (het realiseren van doelstellingen...).

Wat me nog opviel was de aanwezigheid van Unit4 in Mozambique. Dat blijkt de verantwoordelijkheid te zijn van de Iberische (Portugal en Spanje) divisie; het voormalige ABW heeft daar twee klanten en zo is er de vestiging van Unit4.es gekomen. Ongetwijfeld een spannend verhaal waarover in het jaarverslag echter niets te lezen valt. Hetzelfde Spanje (Granada) wordt gebruikt om de Research en Development activiteiten van Unit4 te centraliseren en verder uit te bouwen.

PS -- --
Unit4 heeft wel vaker een ludieke uitstraling in het jaarverslag, zoals dit voorbeeld uit 2005. Doet denken aan het recalcitrante BSO van weleer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?