Als Eerste met het nieuwe Jaarverslag

Sommige bedrijven houden er bepaalde tradities op na, bijvoorbeeld door als eerste winstcijfers te publiceren. ASML is daar een voorbeeld van en vroeger OCé dat inmiddels van de beurs is verdwenen.

Er kan een wedstrijdelement inzitten, om de eerste te zijn. Voor het publiseren van het jaarverslag kan er ook maar één bedrijf de eerste zijn. als ik me niet vergis is dat voor 2011 IMTECH. Het bedrijf groeit gestaag en het management is zeer zelfverzekerd:
Self-belief. Reinforced by its powerful portfolio, its acquisitions, the size of its order book, the progress it has made with its 2015 growth strategy and its track record of robust growth in recent years, Imtech has faith in its own strength. The awarding of the designation ‘Royal’ in 2011 has added yet another dimension to this. Imtech is well positioned for futher growth. According to its current views, in 2012 the Board of Management expects a further EBITA increase through organic growth and acquisitions (Imtech JV 2011).

In dit geval onderschrijft de snelle publicatie van het jaarverslag de positieve gang van zaken bij het bedrijf. Dat lijkt logisch: naarmate een bedrijf goed functioneert is het trots op die ontwikkelingen en wil het deze zo snel mogelijk naar buiten brengen. De snelheid van rapportage kan als een indicator voor de gang van zaken gezien worden. Hoe sneller, hoe beter. En andersom. Het is sowieso een vraag waarom sommige bedrijven zoveel tijd nodig hebben om hun situatie naar buiten te brengen. Meestal voorspelt dat niet veel goeds.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?