Pon serieus in Fietsen?

Pon heeft onlangs Derby Cycle overgenomen, nadat ze eerst (weer) fietsenfabrikant Gazelle hebben ingelijfd. Vandaag bleek dat Accell haar belang in Derby aan Pon had verkocht.

 Volgens BNR ... [is] Pon Holdings ... overtuigd van de nationale én internationale groeipotentie van Gazelle. Het bedrijf denkt mee te kunnen liften op het succes van de elektrische fiets. "Wij zijn er trots op om een oer-Hollands merk met een rijke geschiedenis als Koninklijke Gazelle aan onze bedrijvenportefeuille toe te kunnen voegen", zegt topman Janus Smalbraak van Pon. Gazelle zal als zelfstandig bedrijf voortbestaan en naar verwachting heeft de overname geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid. Over de overnamedetails worden geen mededelingen gedaan.

Maar hoe serieus is dit precies?

Pon, één van Nederlands grootste familiebedrijven, is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Bij Pon werken bijna 11.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 12 landen.
Zo veel mogelijk waarde toevoegen in de relatie tussen klant en fabrikant staat bij Pon hoog in het vaandel. Aan de basis staan kwalitatief hoogwaardige producten van A-fabrikanten, waaronder Volkswagen, Caterpillar, MAN en Continental.
Aanvullend, maar niet minder belangrijk, zijn de diensten die bij deze producten horen zoals: onderhoud, reparatie, leasing, verhuur en verzekering.


Handel en service... Dat zegt m.i. meer dan voldoende. Dat de automarkt voorlopig nog wel even moeilijk blijft is wel duidelijk. De autobedrijven op de beurs (de automotive-sector) horen bij de grootste verliezers op dit moment.

De vraag is niet waarom gaat Pon weer in Fietsen, maar waarom is ze van het Fietsen afgestapt? Zolang die vraag niet beantwoord is, mag men ervan uitgaan dat het bedrijf handel voor ogen heeft; bijvoorbeeld om concurrent en bijna-monopolist Accell in de wielen te rijden...

We zullen het zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?