Nieuwe definitie van Vriendschappelijk

De vraag of de Argentijnse selecte onder Maradona het WK haalt is inmiddels beantwoord. Maar dat is niet te danken aan de in Europa spelende Argentijnen waar Maradona in het begin vooral op inzette...

Het is bijna onmogelijk om in Spanje geen Argentijn tegen te komen en bij een ontmoeting gaat het dan al snel over voetbal. Zoals bijvoorbeeld over de recente wedstrijd tegen Spanje. Ik haal er dan de factor cultuur bij; "wat het in Nederland ontbreekt aan competitiviteit daar is er in Argentinie misschien teveel van." Argentijnen hebben, meer nog dan de Spanjaarden een zeer gerichte instelling: ze gaan ervoor om te winnen. In Nederland kan men verliezen, maar "dan met een mooi spel," alsof het verlies dan minder erg zou zijn. Zo laat de Nederlandse voetballer misschien zijn echte gezicht niet zien. Aantrekkelijk voetbal is een Nederlands export product.

Maar ze hebben er nooit een wereldbeker mee gewonnen.


Spanje is de laatste jaren ook meer gericht op winnen. Serieus. En met succes.

De recente vriendschappelijke wedstrijd tussen Argentiniƫ en Spanje, laat vooral zien dat de Argentijnen in feite geen vriendschappelijk stijl kennen; ze gaan altijd voor de 100% en ... om te winnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?