ING emissie en het toegenomen volume

Joop Nederstigt schrijft in een column op de Financiele Telegraaf over de succesvolle claimemissie van ING, waar men het niet zag zitten werd de emissie een succes:
"... En waar zij die aandelen dan terecht gekomen? In dit geval lijkt het erop dat ze door redelijk vaste handen zijn opgenomen, waaruit ze niet zo gauw meer loskomen. Zoals in de handen van beroepsbeleggers, zoals pensioen- en beleggingsfondsen, levenverzekeraars, en dergelijke..."

Hij stelt dit onder andere door het toegenomen volume de laatste tijd.

Een contraire mening is al snel geproduceerd: Het toegenomen volume komt in de eerste plaats misschien ook door de val van het aandeel; van 12 naar 6 euro betekent dat een dubbele omzet nodig is om het oude (omzet*koers) volume te evenaren.

Een tweede verklaring is dat juist ING meer dan ooit prooi is van de Handelaren en juist niet loyaal is geworden aan de lange-termijn investeerder.

De buy-and-hold strategie is in het hedendaags klimaat lang niet zo populair niet meer als vroeg en een aandeel /bedrijf als ING waar niemand nog weet wat de toekomst zal geven, is vooral handelstechnisch aantrekkelijk, ook als het nu ondergewaardeerd is omdat er veel fantasie in het aandeel zit: een verzekeraar en een bank. Maar hoe doen beide bedrijven het in de nabije toekomst ten opzichte van de concurrentie die ook niet is stil blijven zitten?
Het zal wel enige tijd duren voordat het vertrouwen weer terug is. De toekomst zal uitwijzen wat het toegenomen volumen op de beurs betekende...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?