Achterhoedegevecht Fortis lijkt bijna ten einde

Onlangs zag ik op de Nederlandse TV een reportage over advocaten die in de avonduren gingn boksen. Dat is een sport die goed bij het beroep past. Het is een contactsport en sterk competitief. In dat kader lees ik nog eens het volgende bericht.

Modrikamen houdt opsplitsing Fortis-groep niet tegen, schrijft het FD.

Het is de Belgische advocaat Mischaël Modrikamen niet gelukt om de opsplitsing van de Fortis-groep te blokkeren. De rechtbank van Brussel heeft zijn eis afgewezen.

De Fortis-groep viel vorig jaar uiteen als gevolg van de financiële crisis. De Nederlandse overheid trok de Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten naar zich toe. De Belgische bankactiviteiten kwamen in handen van de Franse bank BNP Paribas en de Belgische overheid. De Belgische verzekerings- activiteiten kwam tenslotte voor een kwart bij BNP Paribas terecht.
Modrikamen vocht zich uit naam van 2.000 kleine aandeelhouders echter de opsplitsing aan. Volgens de advocaat werden de rechten van de aandeelhouders miskend.

"... De rechters zeiden echter niet bevoegd te zijn voor de eisen tegen de Nederlandse staat en de Nederlandse centrale bank. Ook het deel van Fortis dat naar BNP Paribas ging ... "en de ontmanteling van Fortis" werden verworpen door de rechters."

Modrikamen wil tegen de uitspraak in beroep gaan, schrijft de krant.

Dat is pas een vechter. Maar het blijft een achterhoedegevecht. En dat is het probleem met vechten; soms loont het de moeite niet meer, want de aandacht is al lang verschoven naar een nieuwe brandhaard.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?