Wolters Kluwer wil meer afstand tot banken

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv wil minder afhankelijk worden van zijn banken, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) vrijdag naar aanleiding van uitspraken van chief financial officer (CFO) Boudewijn Beerkens in de krant.
Nu al benut de uitgever alternatieve wegen om aan geld te komen, zoals onderhandse leningen en obligatieleningen. Wolters Kluwer wil flink gaan snoeien in de banken via welke nu de geldstromen lopen.
Beerkens deed zijn uitspraken 'in de marge' van een congres van de Nederlandse vereniging van treasurers DACT, aldus FD.
Beerkens geeft in de krant aan dat Wolters Kluwer al sedert 2005 zich minder afhankelijk opstelt van banken, "en die trend zal zich doorzetten", aldus Beerkens tegenover het FD.
Wolters Kluwer verloor op het faillissement van Lehman Brothers een 'verwaarloosbaar bedrag', maar Beerkens geeft aan dat het verlies Wolters Kluwer wel aan het denken heeft gezet.
De financieel topman verwacht niet dat de problemen in de financiele sector voorbij zijn en hij verwacht tevens dat de kredietverlening verder onder druk zal komen te staan.
Zijn advies aan treasurers is zo snel mogelijk te herfinancieren wanneer dat kan en niet te mikken op de laagste rente.


Een (nieuwe) trend? De banken "zijn" niet meer te vertrouwen; men vertrouwt minder op banken...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?