Nog meer Europa – Wie (en Wat) wordt de nieuwe Voorzitter?

Guy Verhofstadt gaat in heel Europa over de tongen als dé tegenkandidaat van José Manuel Barroso voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. Socialisten, groenen en liberalen willen kost wat kost vermijden dat de Portugees straks aan een tweede ambtstermijn begint. Kopstukken van de drie partijen voeren in de coulissen actief campagne voor een gezamenlijke tegenkandidaat: Verhofstadt.

Nu Barroso officieel kandidaat is om zichzelf op te volgen, zijn socialisten, liberalen en groenen vastberaden om daar bij de stemming in het Europees Parlement op 15 juli een stokje voor te steken. Barroso is de kandidaat van de Europese Volkspartij (EVP), die christendemocraten en conservatieven groepeert. De EVP is met 268 zetels op 736 weliswaar de grootste fractie, maar ze heeft geen meerderheid. De drie andere grote fracties in het Europees Parlement zien nog eens vijf jaar Barroso niet zitten. Omdat hij te weinig heeft ondernomen om de crisis aan te pakken en omdat hij zich te veel gedraagt als een "slaafse" lakei van de grote landen. Verhofstadt wil zelf niet reageren. (DWM)
http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=43943500



Naast wie is de vraag WAT, ...



Door José Manuel Barroso een nieuwe termijn te gunnen als voorzitter van de Europese Commissie, zetten de Europese regeringsleiders een jammerlijke traditie voort. (Schrijft TROUW) Ze willen geen sterke Europese Commissie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?