Supermarkt gaat contant geld weren

AMSTERDAM - Het moet over een paar jaar niet meer mogelijk zijn om in supermarkten met contant geld te betalen. De maatregel is vooral bedoeld om het aantal overvallen terug te dringen.
Voor klanten die niet kunnen of willen pinnen, worden oplossingen gezocht. "De techniek schrijdt voort. Zo zijn er al proeven gedaan met betalen met je mobiel, ook met je vingerafdruk of met een irisscan betalen kan", zegt een woordvoerder.
Het CBL publiceert vandaag een onderzoek, waaruit blijkt dat 87% van de consumenten terugdringen van contant geld en stimuleren van pinnen steunt.
Voor supermarkten levert het een bijkomend voordeel op dat ze dan kunnen besparen op beveiligde geldtransporten.
Veel consumenten gebruiken op dit moment nog de mogelijkheid om met contant geld te betalen. Tien miljard euro van de ruim dertig miljard euro die vorig jaar bij de supermarkten binnenkwam, was cash. Vorig jaar waren er ruim 200 'incidenten', variërend van een greep in de kassa tot gewapende overvallen.
De Consumentenbond reageert met de mededeling dat supermarkten geheel cashloos maken 'een brug te ver' is. "Klanten die bijvoorbeeld hun uitgaven in de hand willen houden, moeten altijd met geld terechtkunnen", aldus een woordvoerster.


Eindelijk is het dan zover, denk je dan. Hoe zat het ook al weer met die cashless society, hoe lang praten we er al over. Door dit soort acties merk je toch dat lange termijn veranderingen beetje bij beetje ingevuld worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?