Wat het Airbus ongeluk duidelijk maakt; natuur is altijd sterker

Ik zal niet de naam van de (Zweedse) familie noemen, want de tragiek is al groot genoeg, maar in de Airbus reisde een moeder met haar dochter. De vader en de zoon hadden een eerdere vlucht genomen. Ze hadden afgesproken om nooit als een familie samen te reizen. “Voor als er wat zou gebeuren.”
En dan gebeurt er dit; de Airbus van Brazilië naar Parijs verliest contact en stort neer. En deze familie maakt het mee.

Ik vraag me dan af of ze dit echt bewust hebben afgesproken, met het uitzicht dat het ook werkelijk zou gebeuren. Want hoe moeilijk is het voor te stellen dat de helft van de familie achterblijft. Hoe moeilijk moet het zijn voor hen om verder te leven…

Wat de tragiek van deze vlucht duidelijk maakt is dat de natuur altijd sterker is. Hoe slim we ook mogen worden, we blijven overgeleverd aan de ontembare natuur. Op meerdere vlakken.

...

Een luguber feit: de kracht van Google Earth, of van Google als HET zoekbedrijf is kansloos als het gaat om het vinden van het vliegtuigwrak. Dat maakt duidelijk dat cultuur door business geleid wordt. Er bestaat inmiddels een Google Ocean om 3D beelden te beschouwen, maar natuurlijk niet voor de gehele Oceanen. Het zou niet rendabel zijn... De Oceaan is te groot. En de vluchtrecorder … die wordt waarschijnlijk nooit gevonden.

23 november 2010: de recent toegevoegde foto (bron: daily mail) slaat op de recente problemen met Airbus en de Rolls Royce motoren in Australië

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?