30% minder beleggers

Volgens het marktonderzoekbureau Millward Brown is het aantal particuliere bellegers in Nederland op jaarbasis met bijna een derde gedaald. In het eerstekwartaal daalde het aantal particuliere beleggers met 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, een record volgens Millward Brown. Na de vorige grote beursdaling, de internetzeepbel, hield 18 procent van de beleggers het voor gezien. (Bron...)

Dat geeft aan hoe vastberaden men vaak aan iets begint en hoe moeilijk het is om jezelf te kennen. Blijkbaar komen veel mensen er tijdens de beleggingsrit achter dat het toch niets voor hen is.

Waarom begonnen ze dan? Ik ook (me-too) gedrag, meedoen omdat iedereen het er op de verjaardagspartijtjes het er over heeft.
Beleggen is EN het moeilijkste en het makkelijkste spelletje dat er is. Als je je maar aan de (en vooral je eigen) regels houdt, bijvoorbeeld door periodiek te beleggen (het makkelijkste). Maar net als bij zoveel projecten begint men eraan met veel tamtam en als het even moeilijk wordt stopt men er mee. Dan is er discipline nodig. Net als bij organiseren in bedrijven (het moeilijkste). En vasthouden aan een plan en je niet gek laten maken door de goegemeente...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?