Vrouw (60) zoekt man (40)

Als het gaat om emancipatie en gelijkheid tussen vrouw en man dan hebben we in de afgelopen jaren veel bereikt. De vrouw als brandweerman, een meerderheid van de rechters in Nederland is vrouw… maar er blijft nog een uitdaging over.

AMSTERDAM - (De Telegraaf) Veel mannen die in de 'penopauze’ terechtkomen gaan opeens twijfelen aan hun vaste relatie en hun ouder wordende vrouw. Het is in die periode dat de meeste echtscheidingen plaatsvinden. Hoeveel mannen tussen de veertig en vijftig jaar gaan er wel niet vandoor met een jongere vrouw?

Dit verschil tussen vrouwen en mannen zal altijd blijven bestaan. In ieder geval voorlopig. Hoe vaak komt het voor dat een jonge man een oudere vrouw zoekt of visa versa?
Sommige verschillen vallen onder structureel. Waar dit er een van is, denk ik. Het kon goed gaan, maar het huwelijk van Patricia Paay en Adam Curry was eerder een uitzondering die de regel bevestigde.

Man (60) hoeft meestal niet te zoeken die vindt automatisch een vrouw (40).

3 juni 2009: jonge vrouwen maken mannen oud...
AMSTERDAM – Hoewel er vaak negatief gesproken wordt over mannen die een jonge vrouw trouwen, het heeft één groot voordeel: het houdt de man langer in leven. De kans op vroegtijdig overlijden zou door een jonge echtgenote zelfs met 20 procent afnemen. In dat geval gaat het om mannen die een vrouw trouwen die tussen de 15 en 17 jaar jonger is. Slaan ze een dame aan de haak die 7 tot 9 jaar jonger is, dan neemt de kans op een vroegtijdige dood met 11 procent af. Dat blijkt uit onderzoek van het Max Planck Instituut, waarover de Britse Marie Claire dinsdag bericht.
http://www.nu.nl/lifestyle/1972580/jonge-vrouwen-maken-mannen-oud.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?