Philips overname Saeco

Philips bereikt akkoord overname Saeco AMSTERDAM (AFN) - Elektronicaconcern Philips heeft een akkoord bereikt met Saeco over overname van de Italiaanse koffiemachinefabrikant. Dit maakte Philips maandag bekend zonder financiƫle details te geven.
De overeenkomst is bindend, maar Philips moet nog wel goedkeuring krijgen van de banken van Saeco. Het Italiaanse bedrijf zit in financiƫle moeilijkheden en moet (financieel) worden gereorganiseerd.
De Italiaanse krant Il Sole 24 Ore had zondag al melding gemaakt van de verkoop. Volgens de krant zou Philips 200 miljoen euro betalen voor Saeco en nog eens 60 miljoen euro in het bedrijf investeren.
Als het Nederlandse concern Saeco inderdaad in handen krijgt, betreedt het voor het eerst de markt voor duurdere koffiemachines. Philips maakte altijd al koffiezetapparaten en scoorde een grote hit met de Senseo, maar had in het hogere segment weinig in te brengen
http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/philips/3999721/__Philips_bereikt_akkoord_overname_Saeco__.html?p=1,1

Van de eenvoudige koffiezetapparatuur, van consumer electronica naar consumer lifestyle. En van (life) Style weten de Italianen alles. Dit kan dus alleen maar een goede match zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?