Joris Voorhoeve stemt D66

Op BNR hoorde ik een interview met Joris Voorhoeve, oud minister van defensie destijds voor - wat iedereen weet - de VVD. Maar deze man stemt nu, in VVD-termen, links. Zelf noemt hij D66 ook een liberale partij, een van de weinige (twee) liberale partijen in Nederland.

Omdat ik het zelf niet helemaal begreep, vroeg ik aan Dr. House, wat hij van het interview vond. Deze antwoorde als volgt:

"Deze man liegt, net als het merendeel van de patienten."
- Maar hij is toch geen patient?
"De man is 65 jaar. Heeft genoeg van de politiek, wil alleen nog op afstand mee-"analyseren" en meedenken. Dat zijn eufemistische woorden voor dat hij het er spuug-zat van is."
- En waarom dan D66? Hij heeft het over ontwikkelingssamenwerking dat de partij beter in het programma opneemt, beter dan de VVD...
"Echt niet van deze tijd. Voorhoeve komt met zijn oude gereedschapskist terug in de moderne wereld. Tegenwoordig gaat het niet om de inhoud en om partijprogrammas, maar om de persoon, leiderschap en natuurlijk om de business en dat is op dit moment samen te vatten in een woord: bezuinigen."
- Maar waarom dan D66. Is hij echt begonnen bij deze partij? En mensen kunnen toch veranderen?
"Veranderen? Dat doet er niet toe. Dit is typisch een geval van iemand die op zijn oude dag ziet wat het kapitalisme de wereld heeft aangedaan. Bill Gates doet dit door een foundation op te richten, Voorhoeve doet het op zijn manier om meer aandacht te vragen voor ontwikkelingssamenwerking. Allemaal de zelfde bullshit."
- Hij heeft nog vrienden bij de VVD, zegt hij...
"Zou hij die vrienden verliezen als hij zijn lidmaatschap van de VVD opzegt? Mooie vrienden zijn het dan. Maar de kern is dit: als je van twee partijen lid bent, dan ben je per definitie schyzofreen of je speelt een vreemd politiek spelletje. In beide gevallen geen case voor verdere diagnose. Bye!"

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?