Engels, Chinees of gewoon weer Duits?

Beleggers en voetballers kennen de uitdrukking - op het verkeerde been gezet; je verwacht een bepaalde ontwikkeling of stap en dan blijkt vaak toch het tegengestelde te gebeuren.

Zo zie ik in Spanje een ontwikkeling waar de Engelsen massaal terugkeren naar "huis." Het residentietoerisme van die groep lijkt op zijn eind. Tegelijkertijd, tekent zich een ontwikkeling af waarin de Duitsers meer naar het Zuiden trekken; zouden ze de rol van de Engelsen van destijds overnemen?

E.e.a is wat erg vroeg om van een echte trend te spreken (en cijfermatige onderbouwing ontbreekt natuurlijk). Maar een ander signaal is dat een tijd terug er een initiatief was waarin de taal Chinees in het vakkenpakket zou komen - als proef. Dat zou ook wel eens een schijnbeweging kunnen zijn. Als we nu kijken naar Europa dan wil Engeland er steeds minder mee te maken hebben, wordt het Britse Pond misschien automatisch steeds minder waard, maar Duitsland lijkt een grotere rol te gaan spelen. Onder andere in de redding van Griekenland.

Zou Duits als taal ook weer wat meer in de belangstelling gaan komen? Ik schat het zo maar in...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?