Het gerucht

Een maand of wat geleden kwamen een aantal grote beleggers bijeen (waaronder Soros) om te zien of ze niet gezamelijk actie konden ondernemen. Het gerucht van gisteren - dat Spanje ook 280 miljard nodig zou hebben - is daar misschien nog een uitloper van. Dit laat m.i. zien dat echte speculanten geen risico willen lopen en de politiek is dan vaak de verliezer, net als destijds met de speculaties tegen het EMS. De politiek is nu eenmaal een eenvoudig doelwit omdat ze altijd draait...

Het verspreiden van geruchten is al zo oud als... En werkt nogsteeds. Ik ben ook benieuwd hoe met de nieuwe moderne media (twitter) dit eerder uit de hand kan lopen. Hoe productief zijn dus die tools echt als het er op aan komt. Gisteren bij de Dodenherdenking zag u weer een voorbeeld van hoe gevoelig de bevolking is voor verkeerde informatie.

Foto: privé restaurant Townhouse, van hotel Park Avenue waar het "bewuste complot tegen de Euro" zou worden georganiseerd. Aanwezigen: George Soros, John Paulson en Steven Cohen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?