Broertjes worstelt met de tijdsgeest

Bij Pauw & Witteman vertelt Pieter Broertjes over zijn verbazing dat het thema Jack de Vries zoveel aandacht krijgt, terwijl er in Engeland Cameron de nieuwe premier wordt. “Ook hier bij P&W,” zegt hij.
Volgt hij de leider Cohen die als eerste in opstand kwam tegen de ongewenste vragen van het interview-duo? Gaan we dit nu meer zien?

In dit geval vind ik niet dat hij gelijk heeft, maar laat het eerder zien waarom het tijd was dat hij de Vk beter kon verlaten. Hij had zich teveel verzet tegen de tijdsgeest, tegen het tabloidformaat dat nu toch een groot succes blijkt. Maar hij is blijkbaar niet de vader en dus kan beter een nieuwe generatie het overnemen. Dat is ook het antwoord dat hij geeft bij P&W, als die vragen wat een nieuwe hoofdredacteur beter doet. “Die is van een nieuwe generatie.”

Dat men in Nederland aandacht geeft aan Jack de Vries zijn escapade boven het nieuwe premierschap van Cameron, lijkt me logisch en weinig te maken hebben met de tijdsgeest. De Vries is van het CDA en heeft “de familie als hoeksteen van de samenleving.” Dat is nieuws, ook of juist in een tijd van verkiezingen. Blijkens de opkomst van Wilders heeft Nederland juist weer meer aandacht voor haar eigen problemen en is het minder internationaal georiĆ«nteerd. Dat is niet zozeer de (korte termijn) tijdsgeest, maar een ontwikkeling die al wat langer loopt. En dit mag toch aan Broertjes niet voorbij gegaan zijn. Misschien logisch dat het dan tijd was om weer eens iets anders te gaan doen...

Qua bedrijfsarchitectuur... is er blijkbaar een verschil tussen de elektronische krant – waar het gerucht over de Vries wel te vinden was - en de papieren versie, waar men graag nog even de source (RTL Boulevard – wilde checken. Dat lijkt me ook logisch.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Het grootste bordeel van Europa