SNS introduceert nieuwe kernwaarde

Het Jaarverslag van SNS kan op diverse manieren gelezen worden; nu als PR product dat jaarlijks gefabriceerd wordt, of als onderdeel van de Tijdsgeest waar 2009 natuurlijk anders was dan voortgaande jaren. In dit laatste geval is het verstandig om het verslag te vergelijken met andere jaarverslagen van andere bedrijven.

SNS kon sowieso als bedrijf goed vergeleken worden met andere bedrijven die niet in de financiële sector opereren. Mijn gedachte gaat dan uit naar Elsevier en USG.

De vergelijking met USG moet men zien als een bedrijf dat ook niet de grootste binnen de sector is, maar wel snel gegroeid is door vele overnames en door een integratiefilosofie die werkte in een tijd van groei. In deze moeilijkere tijden lijkt Randstad toch beter gepositioneerd.
De vergelijking met Reed Elsevier gaat op als men in de tijd terug gaat; Elsevier was DE groeier binnen de beurs en lange tijd favoriet; ook dit bedrijf groeide door overnames, maar kwam tot stilstand toen de uitgeef business rigoureus veranderde. En die stilstand duurt tot nu toe; de koers van Elsevier is nog lang niet terug op het niveau van de vorige eeuw.

Hoe zou dat met de banken gaan, denk ik dan. Alles wat je nu leest over het bedrijf en de initiatieven kan men zien in dit perspectief.

SNS is druk bezig en wil van alles en heeft zelfs een nieuwe kernwaarde geïntroduceerd. GEEF. Ik heb het onderdeel met plezier gelezen.

Nog interessanter qua bedrijfsarchitectuur is dat de structuur (en verantwoordelijkheden) van het managementteam nog identiek is aan die van vóór de crisis, behalve dan dat Cor van den Bos het bedrijf verlaten heeft (..) en vervangen is door Ference Lamp (... die zijn Porsche inruilde voor een Panda).

En dan nog een detail. De huidige CEO vervulde toen nog de rol van CFO. Toch – of juist daardoor – heeft hij zich nu nederiger later portretteren; hij heet niet langer Latenstein van Voorst, maar gewoon Ronald Latenstein. Dat past denk ik beter bij deze tijd en bij de stijl van het (nieuwe) bedrijf.

--
Bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal komt ook het volgende bericht naar buiten:
Zwitserleven-directeur vertrekt bij SNS Reaal . Directievoorzitter Corne van Nijhuis van Zwitserleven vertrekt vanaf heden en legt ook zijn andere bestuursfuncties neer, meldt SNS Reaal nv, de eigenaar van de pensioenverzekeraar, dinsdag.
Als waarnemend directievoorzitter van Zwitserleven zal SNS Reaal-bestuurslid Dick Okhuijsen optreden.
De 48-jarige Van Nijhuis heeft zelf aangekondigd te willen stoppen, omdat de rol van CEO niet meer aansluit op zijn huidige carrierewensen, zegt chief ecutive Ronald Latenstein van SNS Reaal dinsdag in een toelichting.
Latenstein geeft aan het vertrek te betreuren, mede gezien de goede prestaties van Zwitserleven de afgelopen jaren. Als directievoorzitter moest Van Nijhuis Zwitserleven in de afgelopen twee jaar positioneren als 'De Pensioenverzekeraar van Nederland'. In de voorgaande zes jaar was hij directeur Customer Services bij Zwitserleven.
Van Nijhuis legt ook zijn functies van statutair directeur van Reaal Verzekeringen nv en lid van het managementcomite van SNS Reaal nv neer en beraadt zich op een nieuwe stap in zijn carriere

(Bron: Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?