ageas

Dat de naam Fortis in Nederland zou verdwijnen was als eerste bekend, maar ook de Belgische verzekeraar Fortis zou niet onder die naam blijven bestaan omdat BNP de naam heeft overgenomen. Dat was vorig jaar al bekend. CEO van Fortis, Bart de Smet kondigde de nieuwe naam aan.

In deze nieuwe naam - ageas - zitten volgens Fortis de volgende elementen:
De eerste letters verwijzen naar de roots: sinds de oprichting van AG Leven in 1824 zijn die twee letters een vaste waarde gebleven binnen de groep, een kwaliteitslabel dat ook nu onmogelijk kan ontbreken. 'Ze staan voor ruim 180 jaar vakkennis en ervaring, ook als bankverzekeraar.'
De koppeling 'ea' verwijst naar de twee kernmarkten: Europa & Aziƫ, de twee continenten die samen het leeuwendeel van de internationale verzekeringsmarkt vormen.
Het einde van de naam staat voor het terugplooien op de core business: assurance. 'We zijn opnieuw een pure verzekeraar en bieden niet langer bankdiensten aan. Ageas heeft de ambitie om uit te groeien tot de referentie op het vlak van verzekeringen.'
De naam 'ageas' bevat geen hoofdletters. Dat is een bewuste keuze, zegt Fortis. 'We kennen ons vak, maar willen onze mening niet opdringen.' (Bron:
De Tijd)

Vooral deze laatste zinswending is veelzeggend: "we kennen ons vak, maar willen onze mening niet opdringen." Daar spreekt een ander ambitieniveau uit, dan een jaar of twee eerder. En enkel kleine letters gebruiken is ook niet uniek, maar past m.i. in een tijd waar KLEIN weer in trek is (zoals alex en binck) denk ik dan.
Als laatste zou je in de naam nog een positionering kunnen opvatten die dicht tegen Aegon - de Nederlandse concurrent - aanligt: "ageas - Aegon" dat lijkt toch ook aardig op elkaar.
Een extra voordeel is dat bedrijfsnamen die met een A beginnen, bovenaan de lijsten terecht komen en dat zorgt voor extra promotiewaarde.

Ageas is er klaar voor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Begraven of cremeren?

Het grootste bordeel van Europa