Geboren voor de kust van Nieuw Zeeland

In dit geval komen we uit bij het recht, waar ze al dit soort zaken weten. Laura is natuurlijk Nederlandse. Maar als je geboren bent op zee en ouders hebt die hun leven lang varen, ja wat ben je dan? Nomade?

Als je dan opeens in Nederland komt te wonen, dan is de wereld al snel te klein. Regeltjes, leerplicht en dergelijke. Dus emigreren. Lijkt me de enige oplossing. En dan maar hopen dat het goedkomt zonder reguliere schoolopleiding; schoolboeken mee op reis is waarschijnlijk niet voldoende.
Mocht de zeiltocht verkeerd aflopen dan zegt iedereen; tja eigen schuld.

Dit verhaal doet me denken aan de familie Pondman. Eigenzinnig.

De link met cultuur? Als je zo'n afwijkend pad hebt doorlopen of gaat doorlopen, pas je nergens (meer) bij, niet bij een groep. Moeilijke aansluiting bij een cultuur. Verstandig zou natuurlijk zijn om te zeggen; maak eerst je school maar af.

30 augustus:
Laura komt voorlopig voor een periode van twee maanden onder toezicht van de jeugdzorg. Dat oordeelde de kinderrechter in Utrecht gisteren. De zeilster gaat de komende maanden gewoon lessen volgen op haar school in Wijk bij Duurstede. (Bron: BN/DE Stem)

De tragiek begint nu pas echt voor Laura; in plaats dat ze vrij over de zee kan varen, zit ze met handen en voeten gebonden in Nederland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?