Einde Reader's Digest?

Eerder deze week het bericht op internet:

Reader's Digest gaat chapter 11 aanvragen

De Amerikaanse mediagroep Reader's Digest heeft een principeakkoord bereikt met de banken over een financiële herstructurering. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Het akkoord voorziet er onder meer in dat het bedrijf bescherming tegen de schuldeisers, chapter 11, zal aanvragen.
Het akkoord met de banken voorziet in een sterke vermindering van de hoeveelheid geleend kapitaal. De betrokken banken zijn bereid een groot deel van de 1,6 miljard dollar aan leningen te ruilen tegen een meerderheidsbelang in de onderneming.
Met de banken is in principe ook overeengekomen dat Readers's Digest vrijwillig gebruik zal maken van chapter 11, dat erin voorziet dat een onderneming voor bepaalde tijd is gevrijwaard van onverwachte financiële claims en er voldoende tijd is om een financiële herstructurering te voltooien.
Die maatregel, aldus de uitgever, zal geen betrekking hebben op de onderdelen van Reader's Digest buiten de VS. "De financiële positie van Readers's Digest in de Benelux is onveranderd en de bedrijfsvoering zal normaal verlopen", luidt het in een mededeling van Reader's Digest Benelux.
Reader's Digest, met zetel in Pleasantville (New York), is de uitgever van de gelijknamige pockets. (bloomberg/belga/eb)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?