Verandering van productieve rol - Docters van Leeuwen

Dit is al van enige tijd geleden.

Arthur Docters van Leeuwen vertrekt na anderhalf jaar bij het Holland Financial Center (HFC). Sjoerd van Keulen, oud bestuursvoorzitter van SNS neemt zijn taken over.
Het vele werk voor HFC verdraagt zich niet met een sluimerende academische ambitie, verklaart Docters van Leeuwen.
Hij vertelt in de telegraaf dat hij dit voorzitterschap heeft onderschat. Het HFC moet de concurrentiepositie van de financiƫle sector versterken en dat (voorzitterschap) leidde tot meer werk. Hij miste de noodzakelijke rust om te schrijven.



Een Sluimerende academische ambitie... Zo vertrok een aantal jaar geleden de CEO van ING Investment Management om terug te keren naar de Erasmus als hoogleraar. Daar kon ze haar wetenschappelijke ambities weer verder ontwikkelen.

Productiviteit is een keuze, maar (men) heeft meestal een voorkeursrol; onderzoek en management gaan meestal niet goed samen.

...
4 december lees ik dat Docters van Leeuwen een boek geschreven heeft over index-beleggen. Wie had dat achter hem gezocht.

Op de website van de overheid is een in memorian te vinden:
In memoriam Arthur Docters van Leeuwen: 'Een man die stond voor de rechtsstaat en een controleerbare overheid'
Arthur Docters van Leeuwen is op vrijdag 14 augustus in Den Haag op 75-jarige leeftijd overleden: een ambitieuze, intelligente en markante topambtenaar. Ook voor BZK heeft hij veel betekend, zoals blijkt uit herinneringen aan hem van enkele mensen die hem hebben gekend. ...
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties/verhaal-van-bzk/in-memoriam-arthur-docters-van-leeuwen


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?