Vernieuwing bij de EO?

HILVERSUM - EO-presentator Arie Boomsma komt opnieuw met een programma dat voor commotie zorgt bij het traditionele deel van de christelijke achterban. De Evangelische Omroep heeft de verklaard ongelovige cabaretier Guido Weijers gevraagd een conference te maken over Jezus. Hij krijgt de vrije hand, alleen vloeken worden weggepiept. Bert Dorenbos, oud-voorzitter van de EO, vindt 'alle grappen en grollen' om ongelovigen te bereiken veel te ver gaan. ,,Ik vind het allemaal jammer en goedkoop.'' Ook de reacties die AD optekende bij de streng gelovige achterban in het Zeeuwse Krabbendijke zijn ronduit negatief. "Zelfspot is gezond, maar bij Jezus vind ik het niet passend,'' zegt A.W. Koole, secretaris van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente. Doel van het programma is dat Boomsma en de cabaretier de dialoog aangaan over Jezus, aldus de presentator. En om te laten zien dat er om het geloof best gelachen kan worden. ,,De EO neemt een risico. Er zit spanning in. Het kan verkeerd gaan,'' erkent de presentator. ,,Maar we gaan niet snijden.'' Als het experiment met Weijers, op 31 augustus te zien op Nederland 3, aanslaat, volgen begin 2010 meer afleveringen. De EO heeft het de laatste tijd vaker aan de stok met het streng gelovige deel van de achterban. 

In een reactie zegt iemand op de site: Je kunt er natuurlijk op wachten maar laat mij dan maar de eerste zijn. Waar blijven de grappen en grollen over de islam nou?? (Catherine - Niemandsland - 28/07/09 - 09:00:43 3397435) Typisch voorbeeld van vernieuwing en innovatie versus verbetering. Dat laatste schijnt de laatste tijd niet te hebben gewerkt en er werd dus gezocht naar vernieuwing. Maar of Gek-doen over Jesus nu gaat helpen is maar de vraag; het lijkt op acquisitie van nieuwe leden die ten koste gaat van relatiebehoud van bestaande leden. 

Niet elke vernieuwing is ook een verbetering 7 augustus: Arie is "op zijn zachtst gezegd teleurgesteld" over de beslissing van de EO om het programma 'Loopt een man over het water...' niet uit te zenden. "Ik vind het een gemiste kans. Dit is een moeilijke situatie. Ik ben op dit moment in beraad", zegt de presentator voorzichtig. Dit is de tweede keer dat de EO en Arie tegenover elkaar staan. Eerder werd hij geschorst omdat hij schaarsgekleed in het homoblad L'HOMO stond. Maar daar kon hij zich nog wel in vinden, omdat hij niet met de EO overlegd had. Maar met de beslissing van de EO om Loopt een man over het water... niet uit te zenden heeft hij het moeilijker. "Ik heb geen glazen bol, ik weet niet wat er nu gaat gebeuren. De situatie is wel heel serieus. Ik ben nu in bezinning." En daar neemt Arie uitgebreid de tijd voor tijdens zijn vakantie in Los Angeles.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?