Unicaja-Sur - Een opmerkelijke fusie

In Spanje werd er door de voormalige president van de Junta van Andalucie - Chavez - jarenlang op aangedrongen om een sterke "Caja" te ontwikkelen in het zuiden. Daar is het nooit van gekomen toen het nog goed ging met de economie. Een fusie van Unicaja en Caja Granada is onder andere mislukt.

Nu is echter de situatie veranderd en zoeken enkele Cajas toenadering tot Unicaja, de grootste spaarbank van het Zuiden.

Vreemd genoeg is een van die Cajas CajaSur. Het unieke van dit bedrijf is dat het geleid wordt door de katolieke kerk - met vermeende banden met de secte Opus Dei. De voorzitter van CajaSur is Santiago Gómez Sierra, een priester (links op de foto - van EL PAIS).
Als het gaat om cultuurverschillen dan is een religieus aangestuurd en gemanaged bedrijf heel wat anders dan de moderne organisatie.

Unicaja lijkt er echter toch in de fusie in te stemmen. De nieuwe onderneming waar ook de Caja van Jaen aan meedoet heet dan: UNICAJA-SUR. Braulio Medel de voorzitter van Unicaja wordt de nieuwe leider.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?