Economie als spel: welke rol zou je als eerste inzetten?

EEN. Stel de economie is in optima forma.

Ik heb in de achterliggende periode allerlei professionals "voorbij" zien komen. De vraag is nu, wanneer je aan de knoppen van deze economie zit - modelmatig dus - welke professional zou je dan inzetten?

b.v. Een extra econoom, een ondernemer erbij want dat is misschien een veilige keuze, of een jurist, onderhoudsschilder, kunstenaar, of een schoonmaker? 

Waarom deze benadering? Om de economie eens van bedrijfskundige kant te benaderen. Wat doet een architect in de economie. Wie geeft de architect opdracht en waarom. En de coach, wanneer de economie al op volle toeren draait er nauwelijks werkloosheid is, zijn er dan meer coaches nodig of is dat waar het eerst de klap zal vallen. Of bij de architecten?

Games, ook economische spellen - hier: Miniconomy - worden steeds populairder en ingeburgerd. Een spel waar je verschillende professionals in kan zetten om de economie te beïnvloeden, bestaat echter nog niet. Zou je bij een crisis een econoom nodig hebben, of eerder een architect of een andere professional?


--
TWEE. Dezelfde economie, hetzelfde model, maar nu zit de economie in het slop. Er is hoge werkloosheid, inflatie en weinig economische groei. 


Welke professional zou je nu als eerste inzetten?



Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?