Batterij eindelijk belangrijk

Tot nu toe was de batterij "iets" van de infrastructuur, iets waar je liever niet teveel geld aan spendeert als gebruiker en consument. Een noodzakelijk kwaad.
Een batterij staat model voor de ondersteunende productiviteit. Een rol die in het gehele productieve proces vaak ondergesneeuwd wordt als het gaat om prioriteiten en waarde. Maar zonder voeding werkt geen enkel systeem, geen mens en geen organisatie.

Wat er veranderd is? Alvorens we komen tot het internet of everything en de mobiele telefoons en apparaten continue online staan is het wel nodig dat al die individuele systemen van energie voorzien worden. Tot nu toe was dat geen probleem, maar bij een gewone smartphone is het al gebruikelijk (nodig) om elke dag of twee keer per dag een toestel op te laden. Dat is storend en niet gebruikersvriendelijk. Ook is de batterij het grootste element in een telefoon die steeds kleiner kan worden gemaakt.

Eindelijk krijgt dan iets dat tot het noodzakelijke kwaad werd gerekend aandacht. Aan de techniek ligt het niet, er zijn voldoende manieren om aan energie te komen. Er is maar één eis voor de ondersteunende functie van de energieleverancier: deze moet het altijd doen, een batterij die het tijdelijk laat afweten voldoet niet. Bekend is wel het horloge zonder batterij die haar energie haalt uit de beweging. Dat werkt inderdaad zolang je in beweging blijft. Maar een combinatie van twee oplossingen is ook goed. Wanneer de nood hoog is komt er wel een adequate oplossing.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?