Daar word je niet vrolijk van



Daar wordt je blij van (Mona), was er eerst (bron: reclamewereld.blog.nl (waar ook de foto van afkomstig is) die dit weer had van een twitteraar Jose) Daar word je vrolijk van kwam erna, als winnende slogan van een van de deelnemers van een wedstrijd van luchtvaartmaatschappij Transavia.
Waarom is dit zo'n matige slogan? Allereerst het woord "Word" klinkt heel erg passief. Maar direct op de tweede plaats komt het feit dat de natuurlijke toevoeging van het woord NIET, waardoor de zin nog beter loopt, de hele slogan op losse schroeven zet. Maar de actie past bij het huidige crowdsourcing.

Ik heb als reiziger meer dan een enkele vervelende ervaring met Transavia, onlangs weer waar ze me vijftien euro extra rekenen voor een kleine koffer die qua afmetingen en volgens de voorschriften past als handbagage, maar door mijn twee bagagestuk - een laptop - moest ik deze inklaren en zoals gezegd moest ik bijbetalen. Daar wordt je dan al snel NIET vrolijk van; veel regels en gezelligheid gaan meestal niet goed samen. Vrijheid, daar wordt je vrolijk van.
Luchtvaart is een commodity geworden en enkel die reiziger die de ruimte heeft zal zijn reis opleuken, maar net als het wachten voor een stoplicht waar de tijdgeest heeft gezorgd voor moderne oplossingen om inzicht te geven in de wachttijd, het blijft een noodzakelijk kwaad, net als reizen.

.. Intussen (maart 2013) lijkt het erop dat Transavia en wellicht velen anderen een nieuwe bron van inkomsten hebben gevonden. Zo merkte ik dat een vlucht van de ene dag op de andere plotseling 50 euro duurder kan worden. Wat blijkt - nadat anderen dit fenomeen ook hadden meegemaakt het mechanisme hadden ontdenkt was - dat Transavia haar offertes afstemt naar mate het surfgedrag op hun site. Cookies zijn hierbij bepalend en deze houden de informatie van een eerder bezoek vast. Gisteren kijken en vandaag boeken kan zodoende een hoger tarief opleveren. De onoplettende surfer is gewaarschuwd in deze snelle wereld van business intelligentie. Verwijder uw cookie en boek met een andere computer. Zal niet alleen bij Transavia zo werken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?