Erik Engstrom - Van (CEO) Elsevier naar Reed Elsevier

Reed Elsevier heeft Erik Engstrom benoemd als nieuwe CEO. Engstrom volgt Ian Smith op, die vrijwillig op stapt. Dat meldt de uitgever vanochtend tijdens een trading update. In de trading update meldt de uitgever dat de trend die is ingezet in de eerste helft van het jaar, door zal gaan in de tweede helft. Dat houdt volgens Reed Elsevier in dat de markten waarop de uitgever opereert relatief minder last hebben van de recessie omdat het bedrijf vaak met abonnementen werkt. Desondanks zijn er markten die het beter doen, en markten die het duidelijk minder goed doen. Bij Science direct van Science & Technology merkt de uitgever op dat er sprake is van een solide groei. Ook medische vaktijdschriften doen het goed, maar het resultaat bij Health Sciences wordt gedrukt doordat promotie-inkomsten van farmaceuten af zijn genomen. Onderdelen die meer last hebben van de economische neergang, zijn Reed Business Information en Reed Exhibition.De uitgever verwacht dat in 2010 er nog sprake zal zijn van een lichte afname van de marges. Reed Elsevier blijft positief over (midden)lange termijn groei.
(Arne Petimezas, ABM Financial News)


Op Euronext staat verder:
Dat Erik Engstrom op dit moment nog CEO van Elsevier was. Anthony Habgood, de bestuursvoorzitter vertelde dat "Ian de moeilijke taak had om Reed Elsevier door onkenbare economische turbulentie heeft geloodst... Erik is een bewezen international executive met meer dan 15 jaar ervaring in de media-sector in de Verenigde staten en Europa, waarvan vijf zeer succesvolle jaren in het wereldwijd uitdragen van de Elsevier business..."

Opmerkelijk is het dat op het Internet (Nieuws) nagenoeg (nog) niets te lezen is over deze nieuwe CEO.

Op Forbes staat te lezen dat hij 45 jaar is, in augustus 2004 bij Reed Elsevier kwam en in 2005 in de Managing Board. Daarvoor was hij partner bij General Atlantic Partners en voordat president en chief operating officer of Random House. Hij begon zijn loopbaan als een consultant with McKinsey.

Hoe reageert de markt op dit bericht? De koers van Reed Elsevier daalt met ca. 3% in de vroege handel. Maar dit komt ook door de trading update. Heel anders was de koersreactie toen Unilever haar nieuwe topman naar voren schoof. Blijkbaar waardeert de markt iemand van binnen de organisatie niet al te positief. Iemand van buiten lijkt altijd beter, maar of dat ook zo is... Verder niet onbelangrijk is de onbekende variabele: waarom verliet Ian Smith het bedrijf na 18 maanden crisis?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?