Theo Maassen zet beller Zonder Pardon de zaal uit

Theo Maasen (Moet dat niet met dubbel "s"?) heeft tijdens zijn voorstelling in Terneuzen een man die op de eerste rij druk in de weer was met zijn mobieltje, de zaal uit laten zetten.
De cabaretier trad dinsdagavond met zijn voorstelling Zonder Pardon voor een volle zaal op in het Scheldetheater. Maassen had al eerder laten weten dat de man hem irriteerde door het gefrunnik aan zijn gsm. Hij had hem daarop gevraagd hiermee te stoppen. Toen hij dit weigerde vertrok de Brabander naar de kleedkamer en eiste dat de man uit Vlissingen de zaal zou worden uitgezet, schrijft de PZC.
Veel toeschouwers dachten dat de actie, die een kwartier duurde, een act was die bij de voorstelling hoorde. Uiteindelijk werd de man onder luid applaus, gefluit en gejoel afgevoerd door de theaterdirecteur.

http://www.telegraaf.nl/prive/5239789/__Theo_Maassen_zet_beller_zaal_uit__.html?p=15,2

Echt of fictie? Feiten zijn wel vaker onbegrijpelijker dan fictie. Sommige dingen verzin je niet. Anno 2009 zit iemand nog te bellen in het theater. Maasen vond het natuurlijk vooral een aanslag op zijn ego; het is vergelijkbaar met de bekende Nederlander die op straat niet herkend wordt. Daar kan deze het ook moeilijk mee krijgen.
De realiteit is dat mensen gewoon naar het theater gaan als tijdverdrijf. Je moet toch iets doen. Vroeger was dat nog heel speciaal.

Ik vraag me af of dit de eerste keer is dan een cabaretier dit doet. Want hij schept wel een precedent. Anderen zullen jaloers op hem zijn. "Had ik dat ook maar eens gedaan."
Nu kan het niet meer.

"Zonder Pardon?" Ja dan moest het natuurlijk helemaal. Was het echt geen onderdeel van het stuk?
Leuk verhaal

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?