KPN op Belgische markt

KPN had het moeilijk op de Belgische markt.

Topman Didier Bellens van Belgacom heeft zaterdag KPN zelf als schuldige aangewezen voor de problemen die de dochterbedrijven van de Nederlandse telco hebben op de Belgische markt. KPN heeft in België en Duitsland te weinig geinvesteerd en krijgt het lastig, oordeelt Belgacom-topman Bellens zaterdag in de Vlaamse krant De Tijd. KPN opereert op de Belgische markt met enkele dochterbedrijven, maar klaagt dat de markt niet genoeg is geliberaliseerd. Overheidsbedrijf Belgacom zou te veel klanten hebben en KPN te weinig. Volgens de topman willen klanten de nieuwste technologie en aan deze eis kan KPN niet voldoen, omdat ze niet willen investeren. Belgacom meldt zelf continu te hebben geïnvesteerd in netwerken, zoals VDSL en digitale televisie.Eerder is er gemeld dat KPN een deel van haar Belgische activiteiten wil verkopen. (Joeri Zwart, ABM Financial News - 16 november 2009)

Vandaag, een week later, rapporteert het FD: KPN verkoopt zakelijke activiteiten aan Mobistar.
Telecomconcern KPN verkoopt zijn Belgische zakelijke vaste grootzakelijke net-activiteiten voor euro 65 mln aan het Mobistar... KPN heeft het onderdeel afgestoten wegens het zeer ongunstige competitieve klimaat in België. Getronics België blijft wel actief op de Belgische markt, aldus KPN.
De onderdelen die KPN van de hand doet hebben naar verwachting in 2009 een omzet halen van euro 50 mln. Dit jaar komt de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie komt naar verwachting uit op euro 10 mln... De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Typisch Spaans: Balay

Voorbij goed en kwaad (Nietzsche)

Begraven of cremeren?